maandag 9 maart 2020

Maandag 9 maart 2020

Hallo

Vandaag zijn we gestart met het project 'De boerderij'.

Vandaag kregen dan ook nog eens leuk bezoek in de klas. Rita de thuisbegeleiding van een kindje in de klas kwam ons vandaag wat SMOG leren. SMOG wil zeggen spreken met ondersteuning van gebaren. We leerden heel wat boerderij dieren in SMOG kennen. Denk maar aan een hond, een poes, een kip, een paard, een varken, … 
De kinderen waren in ieder geval zeer enthousiast en deden heel goed mee. Bij sommige kinderen bleef de SMOG toch wel hangen. Op het einde van de dag kenden ze nog enkele gebaren.



We gingen natuurlijk ook aan de slag met de verschillende boerderijdieren. Er werd heel veel met de dieren en de boerderij gespeeld. Rita bracht ook een grote boerderijpuzzel mee. De kinderen moesten dan zoeken waar de dieren moesten gelegd worden. We stempelden ook een boerderij die we zelf mochten kiezen.


Er werd vandaag ook een verhaaltje gelezen over de boerderij. Er was telkens een stuk van de staart te zien van een boerderijdier. De kinderen mochten dan terwijl ook zelf raden van welk dier deze staart was.

Wil je meer foto's zien van vandaag? Klik hier.

Tot morgen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten